Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2015 23:26 - Българската мечта
Автор: beyondthevoid Категория: Политика   
Прочетен: 1832 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Зле като нас

Всеки втори пост полицайте, та полицайте. И като гледам не са много полужителни: получавали много бонуси, безплатен градски и т.н. па се оплакват. Полицайте трябва да са зле като нас, защото ние сме зле и мразим всички, които са добре. Тогава защо не, на всеки българин да се изземе земята и къщата, тъй като както знаете в Англия земята е на поданиците, а в Либия много хора нямат дом. Но не е само въпроса "защо трябва да има по-добре живеещи от нас".

Искаме

Хората не искат да живеят по-добре, искат другите около тях да живеят толкова зле, но това не е всичко. Освен това искат, ако няма места за паркиране, да няма глоби за неправилно паркиране само за тях. Искат да не си дупчат билетче в градски транспорт щото е бавен (нищо че половината автобуси в София се подмениха за 3-4 години). Искат да теглят кредити, без да ги връщат. Искат като се вдигне цената на тока, да блокират движението на цариградско (видях го блокирането с очите си), но не искат други да правят така. Искат всеки да спазва закона, освен когато закона им пречи да постигнат целите си. Искат просто да искат и някой да е длъжен да им даде. Но най-важното е, че не искат много, искат лакомо и алчно до тогава докато стане твърде сложно да искат.

Не искаме

Не искат да поемат отговорност за това, което искат. Защото, ако трябва да губиш по 12 часа на ден, че и повече, за да измислиш кой какво да направи за да може всички да получат това, което искат, средно-статистическия българин бяга, това е твърде много за него. Твърде много за него са сложните мечти, като всички да живеят добре. Да измислиш как да произвеждаш за всички. Да измислиш какво да направиш после. Както каза една от студентките по време на окупацията на СУ на въпроса "След като правителството подаде оставка, после какво?", отговора беше "После ще го мислим!". Защото е твърде сложно да плануваме всичко от сега. Твърде сложно е да се погрижим за всички. Много по-лесно е да се погрижим за себе си - да си купим къща, кола, да си намерим жена и да имаме храна, но не повече. Не повече от това, да си построим по-голяма и хубава къща от тази на съседа. Да си купим по-скъпа кола от тези, с които се разминаваме по улиците и да си хванем жена с такова тяло (или мъж с такъв портфейл за женската част), че приятелите ни да ни завиждат. Това е всичко необходимо да си "уредиш живота" (буквално думите на един мой секвартирант) и не искаме нищо повече.

Разделяй и владей

Това е надписа на нашия парламент - точно това се чете, когато погледнеш през иронията. Защото ние сме малка държава с малък народ от малки хора с малки мечти. И сме доволни - имаме всичко, а то е нашата омраза и недоволство. Имаме дяволския тризъбец, с който да натискаме главата на всеки, който посмее да иска повече. Имаме си съседската вражда. Омразата към онези, които правят протести, за да не загубят и малкото привилегии, които имат. Омразата към полицията, която ни спира ние да правим протести и да бием. Омразата към ония, що корумпират всички, но не корумпират нас. Омразата към ония 240 души, които не подмениха нито един вот, но казаха на едно стадо овце да го направи и те послушно го направиха, но толкова некъдърно, че всички го видяха. Омразата към онези, които мразят, защото мразят точно нас. И докато мразим и се затваряме в себе си, най-много мразим, ония що са разбрали, че "съеденението прави силата" и са се събрали, не да ни управляват, а да ни владеят. Но спокойно и те се мразят и най-много мразят, че трябва да са заедно, за да ни владеят. Така че, всички живеем щастливо в едно голямо омразно семейство. Е освен някой заблудени душици, които мечтаят, обичат, правят, градят и други нечистоплътни дейности, ама спокойно, повечето се ориентират към терминал 1 или 2 (според бюджета). И аз съм замечтал за там.

Та, за протеста

А на полицайте - стискам палци и с двете ръце протеста им да успее, а току виж, някой мъдър полицай и цивилен решил да обедини граждански протест с полицейски протест. Е тогава ще стане интересно, но както знаете най-голямото проклятие е да живееш в интересни времена.


Тагове:   протест,   тест,   ПРО,


Гласувай:
2



Предишен постинг

1. krumbelosvet - Вицовете за Вуте са ВИЦОВЕ.
12.05.2016 08:52
Авторът май иска друго, това личи на финала, но останалото е епопея на омразата. Мерси, имаме си достатъчно. Вече четвърт век само това у нас се умножава. А, и чуждите молове, банки, златни мини и златни ТЕЦ-ове, и др. подобни.. Радост за народа.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: beyondthevoid
Категория: Лични дневници
Прочетен: 151637
Постинги: 55
Коментари: 47
Гласове: 564
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031